Few steps ’till disappearing

La Atelier Patru

9 Noiembrie 2017

Intrare liberă!

a dispărea. a se pierde din câmpul vizual treptat sau brusc.

relevând ascunzătoarea, ascunzișul, locul unde ceva dispare. punctul de pierdere- o destinație comfortabilă care-și deschide accesul. adăpostul, gaură de șarpe.

forme prea puțin definite care interferează cu ceea ce avem dat. stratul care acoperă ceva, dizolvarea în spațiu. când ești singurul detaliu care ocupă spațiul, unde te afli față de acesta?

conservarea speciei ca modalitate de a acapara. suntem piele, totul trece prin piele, totul se lovește de piele. pielea ca înveliș, ca prim element care se deteriorează sau regenerează. primul contact cu exteriorul, cea mai vizibilă parte care afirmă existența materială. învelișul care conține tot ce e interior, sub care se ascunde ceea ce nu putem ști. stratul superficial. stratul care emană valențe estetice, care câștigă admirație. contur carnal. a încheia, a juisa. odată ce obiectul dorinței este obținut, nevoia de reprezentare vizuală a acestuia își pierde din importanță. avem nevoie de imagini pentru a percepe vizual orice fel de existentă, pentru a crea narativitatea aceea pe care o derulăm undeva în mintea noastră. experiența senzorială este cea care alterează nevoia de contur.

a formula abstractul, golul, nimicul. ai putea traversa deșertul ca mai apoi să te închizi într-un pătrat. limbajul joacă un rol important în materializarea conceptuală a schimbării. odată ce un lucru preia o altă formă, se schimbă sau regenerează, fie el același- dispunem de o paletă de cuvinte diferită pentru definirea sa. definiția lucrurilor se află, de multe ori, într-un moment specific al mișcării.

clișeul, în curs de desfăsurare. cadru cu cadru.

`odată ce îți tot repeți ceva, acel lucru se poate întâmpla.`

reciclând resursele unui lucru până când acesta dispare. aici, literalmente, sfârșitul își găsește propriul sfârșit.

fragilitatea și sinceritatea unei urme accidentale. un lucru defectuos este mai rar decât un lucru care există așa cum considerăm că ar trebui să fie. perpetuarea graduală a unui defect conduce spre alterare și posibilă hibridizare.

repetiția. momentul în care nimic nu mai poate fi repetabil. degradare până la atingerea consumului absolut.

Via Few steps ’till disappearing